[O1] Czy zawsze strzelają obie poduszki przednie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kesikesipingapi
    Classic
    • 2011
    • 6

Zamieszczone przez janek11
    Poza tym mam wrażenie, że przy dużych przebiegach 16' mniej zużywają się niż 15' (większa średnica) - czy ktoś mógłby zweryfikować moją hipotezę?
    Średnica zewnętrzna opony jest taka sama, więc raczej nie o to chodzi.
    Opona 16" jest zazwyczaj szersza od 15", więc nacisk jednostkowy będzie mniejszy, a co za tym idzie, także mniejsze zużycie opony.
  • manolo
    Classic
    • 2010
    • 17

Tak jak w temacie O1FL rocznik modelowy 2002 SDI, czy przy zderzeniu np lewym przednim rogiem strzela tylko poducha kierowcy czy obie poduchy chodzi mi o zasadę działania tego systemu. Są jakieś czujniki w poszczególnych podłużnicach czy tylko jeden centralny sterownik który jak trzeba to odpala zawsze obie poduchy. Dodam że nie mam wyłącznika poduszki pasażera.

Komentarz

• KonKor
      Drive
      • 2008
      • 90

hej,

u mnie uderzenie było bardziej prawym przednim rogiem a wystrzeliły obie poduchy. I bardzo dobrze bo uderzenie było potężne (według świadków uniosłem się nad ziemię i obróciłem w powietrzu :wink: ). Lewa strona o wiele mniej zniszczona niż prawa, podejrzewam że są dwa czujniki i każdy z nich uruchamia obie poduszki. Jednak czołowe uderzenie dla kierowcy i pasażera może być tak samo niebezpieczne, niezależnie którą stroną przywalisz...

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Wala dwie poduchy i w zaleznosci czy jest potrzeba to wala boczne, jedna albo dwie, a jak sa jeszcze kurtyny to one rowniez.

Nie ma znaczenia czy jest zapiety pas czy nie, bo wielu mysli ze jak jezdzi bez pasow to nie dostanie poducha w glowe :diabelski_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...